1. Registracija
Za uspešen nakup registracija ni obvezna. Vsem strankam, ki se registrirajo zagotavljamo, da bodo vnešeni podatki varovani in se ne bodo uporabljali za noben drug namen razen za obdelavo vaših naročil!

2. Nakup brez registracije
Za uspešen nakup registracija ni obvezna. Pri nakupu brez registracije je obvezno vpisati veljavno telefonsko številko in elektronski naslov, kjer se naročilo preveri v kolikor je to potrebno. Na mobilne številke prodajalec pošlje SMS sporočilo, ki ga mora kupec potrditi.

3. Naročilo
Po oddaji naročila prejmete potrdilo o vašem naročilu v vaš elektronski poštni predal. Naročilo oziroma pogodba velja za sklenjeno, ko od nas dobite sporočilo, kjer je naveden status “Obdelava”.
Ponudnik v obljubljenem roku izdelek/ke zapakira in odpošlje. V primeru, da je naročilo na delovni dan izvedeno do 13 ure, pošiljko odpošljemo še isti dan. V primeru, da je naročilo oddano po 13 uri, pošiljko odpošljemo naslednji delovni dan. Pošiljka ponavadi prispe že en (1) dan po odpošiljanju. Uradni rok dostave, za katerega je zavezana Pošta Slovenije, je 3 dni.
Ko je enkrat pogodba o nakupu sklenjena, je le ta shranjena na sedežu podjetja, kjer je dostopna vsak delovni dan med 9. in 17. uro.


Točna navedba tehničnih korakov, ki vodijo do sklenitve pogodbe:
1. Izbor željenih artiklov v košarico.
2. Pregled izbranih artiklov, ki so v košarici. Po pregledu kliknete na gumb za zaključek nakupa.
2. Vpis vaših podatkov, ki so zahtevani za uspešno oddajo naročila. Polja z obveznimi podatki, ki jih je potrebno vnesti so označena z zvezdico.
3. Potrditev naročila in strinjanja s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine.
4. Ob naročilu prejmete povratno e-sporočilo s podatki  in izračun naročenih izdelkov.
5. Naročilo oziroma pogodba velja za sklenjeno, ko od nas dobite sporočilo, kjer je naveden status “Obdelava naročila”.
6. Pogodba poteče po štirinajstih dneh (14 dni), ko prejmete blago. Pogodbe so z novimi naročili ponavljajoče in trajajo do izteka.

Navedba tehnoloških sredstev, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak, pred oddajo naročila:
Pred zaključkom naročila lahko v košarici  uredite količino posameznega artikla ali artikel v celoti odstranite. Za zaključek naročila nadaljujete na blagajno. Na blagajni je vnos podatkov v polja, ki so označena z zvezdico obvezen. V primeru,da pri vpisovanju podatkov izpustite katerega od obveznih podatkov za vnos, vas bo aplikacija opozorila tako, da se bo manjkajoče polje pobarvalo rdeče ter vas pisno opozorila da izpolnite obvezna polja. Aplikacija vsebuje pisna opozorila tudi v primeru drugih pomanjkljivosti ( neveljaven oziroma nepravilno vpisan elektronski naslov, izbira načina plačila in dostave…). V primeru, da ste na blagajni in želite urediti količino posameznega artikla, kliknete na povezavo Nazaj v košarico.

4. Plačevanje
Plačilne opcije so naslednje:

  • * Moneta; Naročilo plačate z vašim mobilnim telefonom, pošiljka pa je poslana brez odkupnine.
  • * Po povzetju; Pošiljko pošljemo priporočeno z odkupno vrednostjo.
  • * Po predracunu; Ko kupec opravi naročilo, se mu izpišejo podatki na kateri račun je potrebno denar nakazati. Takoj ko je plačilo vidno, izdelke pošljemo priporočeno na željeni naslov.
  • *PayPal; Naročilo plačate preko sistema PayPal.


5. Dostava
Stroški pošiljanja znašajo 3,95 EUR za dostavo s Pošto Slovenije. Nad zneskom 50EUR je dostava brezplačna.

Naročeno blago boste prejeli po pošti na naslov, naveden v obrazcu za naročilo, v roku treh (3) delovnih dni od dneva naročila (pod pogojem, da je blago na zalogi). Dostava se vrši v dopoldanskih in popoldanskih urah na vaš domači ali službeni naslov. Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije (za drugačen dogovor nas prosimo povprašajte). V nobenem primeru pa spletna trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu.
V primeru, da zaloga poide, vas bomo o tem nemudoma obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročene artikle.

Pošta Slovenije lahko za storitev pošiljanja z odkupnino zaračuna dodatni 1% na vrednost odkupne pošiljke, ki se prišteje znesku odkupnine. V primeru plačila “Po predračunu” teh stroškov ni. 
Pri prevzemu ne boste plačali nobenih ostalih (prikritih) stroškov.

6. Cene
Upravljalec trgovine je davčni zavezanec in cene že vsebujejo DDV.
Cene veljajo na dan nakupa in velja do preklica. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cene! V tem primeru je kupec o tem pisno ali ustno obveščen in mu je ponujena možnost odstopa od pogodbe.

7. Vračilo in zamenjava blaga
Že kupljeno blago se lahko v roku 15 dni od prevzema pošlje nazaj in zamenjali ga bomo za drugo blago. Morebitno razliko v vrednosti blaga je potrebno doplačati. Strošek ponovnega pošiljanja za drugo blago nosi kupec. Kupcu pripada pravica, da v 15 dneh sporoči podjetju, da odstopa od pogodbe, izdelke pa mora nato vrniti v roku 30 dni od obvestila o odstopu od pogodbe. Vrnitev blaga v roku za odstop se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu nas mora kupec pisno obvestiti in sicer na kontaktni e-mail [email protected]. Artikli morajo biti nerabljeni, neodprti, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa, ki ga je kupec dobil priloženega z dostavljenim blagom. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu vrnjenega blaga. .

8. Reklamacije in garancija
V primeru reklamacij nas lahko kontaktirate preko e-maila [email protected], pošiljke pa vrnite na naslov upravljalca trgovine, ki je naveden na računu. Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Pri izdelkih, ki jih zakon ne zajema, garancije ni, v kolikor ta ni posebej navedena. .


Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Avantmedia d.o.o.. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Avantmedia d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES. 

9. Varstvo osebnih podatkov
Podjetje Avantmedia d.o.o. se zavezuje, da podatke ki jih boste posredovali preko spletnih strani ali na kakršenkoli drug način ne bodo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali nepooblaščenim tretjim osebam. Več informacij o obdelavi osebnih podatkov je na voljo na strani Varovanje podatkov.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namen, zaradi česar so bili posredovani.

Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani iz katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Spletne strani uporabljajo “piškotke”. To so majhne datoteke, ki se ob obisku na strani shranijo na vaš disk. Piškotki vam lahko olajšajo nadaljnje obiske strani. Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste “piškotke” sprejeli ali zavrnili. Če “piškotkov ” ne sprejmete, nekatere spletne strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa vam ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani.

10. Upravljalec trgovine

Avantmedia d.o.o.
Stegne 3
1000 Ljubljana
email: [email protected]

Osnovni podatki:
Davčna št.: SI 41323777
Matična št.: 6662196000

TRR: SI56 6100 0000 8081 417