Horny Damiana 0,5 l

Horny Damiana 0,5 l

Horny Ginseng 0,5 l

Poživljajoč unikaten izdelek, ki vsebuje visoko kakovosten slovenski med in čili slovenske pridelave.
23,00 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
HORGIN

Poživljajoč unikaten izdelek, ki vsebuje visoko kakovosten slovenski med in čili slovenske pridelave.

UPORABA:

Pred uporabo pretresi! Servirajte ohlajeno. Je čudovit aperitiv v vročih in mrzlih dneh.

SESTAVINE:

Vsak pozna čili – tudi pod imenom feferon ali kajenski poper – le da ga nekateri sovražijo, drugi pa naravnost obožujejo. Za njegovo ostrino in pekočnost je zaslužen alkaloid kapsaicin, ki ima številne blagodejne učinke na zdravje.

Kapsaicin v tej majhni pekoči papriki nevronom preprečuje pošiljanje signalov za bolečino. Številne študije so pokazale, da uživanje čilija zato lajša glavobole, migrene in bolečine v sinusih. Kapsaicin deluje proti:

Raku - študije so pokazale, da kapsaicin deluje protirakavo – uničil naj bi kar 80 odstotkov rakavih celic. Dokazano deluje tudi protitumorno – tumor, ki je bil izpostavljen njegovemu delovanju, doseže le petino velikosti tumorja brez delovanja kapsaicina. Posebej učinkovito naj bi zaviral množitev rakavih celic na prostati.

Za srce in ožilje - ta kemikalija v čiliju ščiti srce in ožilje, saj pomaga zmanjševati holesterol v krvi. Raziskave so pokazale, da pomaga pri razkroju fibrina, sestavnega dela krvnih strdkov. V kulturah, ki v svoji tradicionalni kuhinji jejo veliko čilija, je manj srčnih zastojev in kapi. Poleg kapsaicina s čilijem dobimo tudi vitamina A, C in bioflavonoide, ki pomagajo okrepiti žilne stene, da postanejo debelejše in se lažje prilagodijo spremembam krvnega pritiska. Deluje protivnetno - kapsaicin zavira nastajanje substance, ki je odgovorna za širjenje vnetij v telesu. Znanstveniki menijo, da bi lahko kapsaicin iz čilija v prihodnosti uporabljali kot krepilo za diabetsko nevropatijo, luskavico in artritis.

Pospešuje hujšanje - znano je, da je debelost povezana z vnetji v telesu. Protivnetno delovanje kapsaicina zato pomaga tudi pri hujšanju. Poleg tega je termogeničen – ko ga presnavljamo, se sprošča toplota, telo pa »kuri« kalorije.

Ugodno vpliva na črevesje - študija, opravljena na univerzi Duke v Severni Karolini je pokazala, da kapsaicin pomaga zdraviti tudi črevesna vnetja. Poleg tega ubija bakterijo H. Pylori, ki je odgovorna za nastanek čira na želodcu.

Ginseng prvotno izvira iz Kitajske, Koreje in severovzhodne Amerike, čeprav so ga kot izvor življenja že pred tisočletji častili predvsem ljudje na Daljnem Vzhodu, kjer je cesar, kot najdragocenejše Budino darilo, svojim zvestim podanikom podaril prav korenino ginsenga. Slednja spominja na človeško telo – in tudi sicer v kitajskem jeziku beseda ginseng pomeni “človek korenina”.

Ginseng se že stoletja uporablja za uravnavanje ženskih zdravstvenih težav, saj je bogat s fitoestrogeni, ki ženskam na naraven način pomagajo pri lajšanju simptomov menopavze. Poleg tega deluje pozitivno na nižje ravni sladkorja v krvi, izboljša spolno funkcijo in izboljšuje razpoloženje.

Klinični simptomi, kot so vročinski val, nočno znojenje, nihanje razpoloženja, razdražljivost, tesnoba, depresivni simptomi, vaginalna suhost, zmanjšan spolni nagon, povečanje telesne mase, nespečnost in redčenje las ponavadi spremljajo menopavzo. Študije tudi kažejo, da lahko ginseng pomaga zmanjšati resnost in pojavnost teh simptomov.

Pregled kliničnih študij je pokazal, da ginseng tudi učinkovito poveča spolno vzburjenost pri ženskah v menopavzi, izboljša počutje in zmanjša simptome depresije.

OPOZORILA:

Vse informacije na straneh spletne trgovine so le informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete zdravnika ali zdravstvenega osebja, prav tako niso in ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet. Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v spletni trgovini niso bili ocenjeni s strani odgovornih državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni.

Izdelki iste znamke

Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.

Dostava

Vsi artikli, ki imajo v trgovini status "Na zalogi" so odposlani še isti delovno dan v kolikor je naročilo oddano do 13. ure. Za artikle, ki jih ni na zalogi je čas dobave odvisen tudi od dobavitelja. V večini primerov so artikli dobavljeni v 10. delovnih dneh oziroma prej. V primeru zamud pa vas o tem obvestimo.

Pakiranje

Vsi artikli so zapakirani v nevtralno kartonasto embalažo oziroma v primeru manjših artiklov nevtralne obložene kuverte. Na paketih ni imena trgovine, zgolj naslov za dostavo in ime podjetja.

Zadnje ogledano
No recently views items
Počisti vse