Če ženski orgazem velja za nekaj mitičnega, skrivnostnega in pogosto tudi težko dosegljivega, za moške orgazme velja ravno nasprotno – jemljemo jih kot nekaj nadvse preprostega, povsem samoumevnega in prav nič skrivnostnega. A tudi moški orgazmi skrivajo nekaj zabavnih skrivnosti, ki bi jih vsekakor morali poznati – preberite teorijo, nato pa vse skupaj preizkusite še v praksi!

Presenetljivo dejstvo #1: Ejakulacija in orgazem nista ista stvar Seveda drži, da se pri moških ejakulacija in orgazem navadno zgodita simultano, kar je tudi razlog, da ta dva pojma pogosto enačimo. A stvar vseeno ni tako preprosta; tudi moški lahko namreč doživijo orgazem brez ejakulacije. Določen odstotek moških doživlja le suhe orgazme; to pomeni, da orgazem vedno doživijo brez ejakulacije – a velika večina vseeno združi prijetno s koristnim in oboje opravi naenkrat.

Presenetljivo dejstvo #2: Sperma je hitrejša kot olimpijski sprinterji Ejakulacija je prvi pogled morda resda le nekoliko smešen izliv bele tekočine – a ko boste spoznali rezultate, ki jih dosega, nanjo nikoli več ne boste gledali tako zlahka. Sperma lahko namreč zlahka preseže hitrost, ki jo na olimpijskih igrah dosegajo sprinterji – kar vsekakor ni slab dosežek. Vaša sperma bi torej zlahka tekmovala na olimpijskih igrah – in tam podrla vse rekorde! Ste že začeli s pripravami?

Presenetljivo dejstvo #3: Tudi moški imajo točko G – in to ne le eno Moški spolni organi so na prvi pogled povsem enostavna stvar; ženski pa so precej bolj zapleteni in zahtevajo precej več inovativnosti. A tudi moški zabavni deli imajo svoje skrivnosti; mednje spadajo kar tri izjemno pomembne točke, ki lahko vodijo do eksplozivnega orgazma. Gre za frenulum (trak kože, ki vodi do glavice penisa), presredek (območje med testisi in anusom) in prostato. Zabavnih delov kar ne zmanjka, kajne? Želimo vam obilo zabave pri odkrivanju tistih, ki nudijo največ užitka!

Presenetljivo dejstvo #4: Večina moških za orgazem potrebuje sedem minut Seveda obstajajo izjeme; nekateri moški so sposobni orgazem doživeti že v minuti ali dveh, nekateri pa lahko zdržijo kar precej dlje. Veliko je odvisno tudi od stopnje vzburjenosti, okoliščin, tempa seksa, pa tudi od tega, koliko časa je minilo, odkar je moški zadnjič doživel ta trenutek ekstaze. A statistika pravi, da povprečen moški za vrhunec potrebuje približno sedem minut.

Presenetljivo dejstvo #5: Povprečen moški tekom življenja proizvede dobrih 50 litrov sperme Četudi povprečna ejakulacija na prvi pogled proizvede precej žalostno količino sperme (gre za približno eno žličko plavalcev), pa se skozi življenje nabere kar nekaj te goste tekočine. Povprečen moški tako v času svojega življenja ejakulira kar dobrih 50 litrov sperme – si sploh lahko predstavljate, koliko potomcev bi lahko ustvarili s takšno količino?

Presenetljivo dejstvo #6: Moški orgazmi so precej krajši kot ženski Četudi je narava moške obdarila s sposobnostjo, da precej lažje in hitreje dosežejo orgazem, jih je obenem kaznovala tudi s precej krajšimi orgazmi. Med tem ko ženski orgazem skoraj vedno traja vsaj dvajset sekund (lahko pa tudi precej več), seveda pa obstaja tudi možnost več zaporednih orgazmov, moški orgazmi trajajo nekje od pet pa vse do dvajset sekund – potem pa je zabave za nekaj časa konec. Prav vse ima torej svoje dobre in slabe strani!