Je vaše seksualno življenje postalo nekoliko dolgočasno in si želite popestritve? Če že dolga leta seksate le v misijonarskem položaju, bo morda težko prekiniti ta vzorec in poskusiti nekaj novega – a dokler ne poskusite, vam zagotovo ne bo uspelo. Če ste v dvomih in ne veste, kako pravzaprav vpeljati novosti, smo za vas pripravili nekaj enostavnih in nadvse učinkovitih nasvetov.

Način #1: O novostih se ne pogovarjajte v postelji Če boste eksotične novosti predlagali v postelji, se bo vaš partner oziroma partnerka znašel pod pritiskom, da je treba vašo idejo uresničiti takoj v tistem trenutku – sam/a pa ne bo imel/a časa, da o ideji razmisli in se odloči, ali mu/ji je sploh všeč. Svoje predloge zato raje omenite na nevtralnem teritoriju; še boljše bo, če si prej oba privoščita kak kozarec vina, saj se takrat tovrstne ideje zdijo precej bolj zabavne. Ne pritiskajte in ne zahtevajte takojšnjega odgovora; vaša ideja naj bo le nekaj, o čemer ste pač razmišljali in kar ste hoteli omeniti – potem pa počakajte na odziv.

Način #2: Naj bo pogovor dialog, ne monolog Ko boste začeli razlagati svoje želje in fantazije, je pomembno, da sta v pogovor vključena oba partnerja. Oba povejta, kaj vaju veseli in zanima – in česa se niti v sanjah ne bi lotila. Če boste pogovor vodili le vi, bo vse skupaj preraslo v nekakšen monolog o vaših fantazijah – kar je za partnerja oziroma partnerko lahko malce zastrašujoče. Morda najboljša taktika je, da ne začnete z razlago, katere novosti bi si želeli preizkusiti v postelji, pač pa najprej vprašate partnerja oziroma partnerko, kaj si želi on/a. Tako boste lažje našla skupno pot do postelje...

Način #3: Ne zaidite v podrobnosti – vsaj ne takoj Prvi pogovor o novih posteljih igricah naj bo čim bolj splošen, saj boste s preveč podrobnostmi ustvarili preceč pritiska, kar vašemu partnerju ali partnerki ne bo pomagalo pri odločitvi. Naj gre zaenkrat le za idejo, ki se bo sčasoma razvila v kaj več. A ko bo ideja postajala vse bolj aktualna in ko bosta tik pred tem, da preizkusita novosti, je čas, da določita pravila. Morda se vama zdi, da s tem ubijata spontanost, a nekatere manj konvencionalne posteljne igrice zahtevajo vnaprej določena pravila ter temeljit pogovor o željah in omejitvah vsakega posameznika.

Način #4: Ne obsojajte Ljudje smo si različni, zato so različne tudi naše želje in seksualne fantazije. Je vaš partner ali partnerka prišel na dan z idejo, ki se vam ne zdi le povsem neprivlačna, pač pa tudi mejno sporna? Nič za to – preprosto mu/ji povejte, da vam ni do tega in da bi raje preizkusili kaj drugega. Pazite predvsem, da ste pri tem previdni in pozorni – če bo partner dobil občutek, da se vam njegove fantazije kar malo gabijo, jih bo odslej le stežka delil z vami, kar seveda pomeni, da bo vajino seksualno življenje zajadralo nazaj v iste dolgočasne vode – tega pa si zagotovo ne želite, kajne?